Zon-festival Zuilen Utrecht, foto: Hubba Bubba

Zon-festival Zuilen Utrecht, foto: Hubba Bubba

Drumschool Sticks & Kicks is opgericht in 2010 door Frank Boot (1967). Op zijn vijftiende is Frank begonnen met drummen en nam privédrumlessen bij groot aantal drummers van uiteenlopend pluimage: Gijsbert Zwart (Slagerij Van Kampen), Richard Heijerman (Sjako!), Arend Niks (Loes Luca, Corrie en de Grote Brokken),  Evert van Luit (Radio Philharmonisch Orkest), Zip Zipsen, Ernst van Ee (Highway Chile), Kim Weemhoff (Candy Dulfer, Mathilde Santing), Peter Doppen (Pete's Beat Department) en Bob Roos.

Favoriete drummers van Frank zijn John Bonham (Led Zeppelin), Tony Williams (Miles Davis, Herbie Hancock) en Stanton Moore. Groovende drummers met een eigen(zinnige), herkenbare stijl en een oor voor dynamiek spreken hem het meest aan. Voor Radio M Utrecht heeft Frank een live drumles op de radio gegeven, die je hieronder kunt beluisteren. 

Frank heeft in verschillende formaties gespeeld o.a. de rockbands Dark Rose, Red Stone, YAM, Motel Moon, Don King Kong en de jazzformatie Kamperman Maffia. Ook drumde hij in het orkest van de STUT-productie 'Carnaval der Lachebekken'. Momenteel speelt hij in de band Captain Morgan Express. Captain Morgan Express treedt frequent op door het hele land, bracht in 2017 de goed ontvangen cd Fistful of Dirt uit - ook te beluisteren op Spotify - en heeft meerdere live video's op YouTube staan.

Alkmaar Jazz & Blues 2017, foto: Sofie Admiraal

Alkmaar Jazz & Blues 2017, foto: Sofie Admiraal